• noiembrie 2, 2018
  • Admin-Person@LcoacH
  • Blog

Vad fotografii cu atatea buzițe cu moț si atatea pozitii cu fundite, incat pachetul „femeie” deseori imi pare doar o versiune umana pentru „Fast Food” si „Drive-in”. O comanzi usor, o consumi repede si nici nu trebuie sa cobori din masina pentru ea.

Mi-e teama ca femeia sa nu fie chiar Furious sau Drive-Thru. Furioasa in spatele genelor de Zâna sau atat de goala incat sa treci prin ea si sa nu o simti.

Ah, mai sunt acele femei care fug de camera foto ca si cum acel obiectiv le-ar dezbraca. Stii care este adevarul? Chiar asta se intampla. Interesant este ca fotografia nu le expune sanii si coapsele, ci nesiguranta, fricile si neacceptarea.

Fotografiile barbatilor sunt mult mai putine si oarecum mai pastreaza acel aer de masculinitate binara: „Am succes/Vreau sa par ca am succes.”, „Sunt disponibil/Trebuie sa ma afisez indisponibil.”, „Am BMW/Fac poza cu BMWul altuia.”, „Sunt revolutionar/Sunt si eu aici cu revolutionarii.”

Ah, mai vad fotografii cu acei barbati sensibili, care posteaza citate si poezii. Ei au o singura fotografie, cea de profil, cu o frunza.

Ah, mai sunt acei barbati macho smart incognito, nici ei nu afiseaza niciodata poze care sa ii dezvaluie. Ei doar posteaza fotografii cu alti barbati hot de pe Pinterest, deseori langa femei la fel de hot. Apoi urmeaza postarile de amor. Amor nebun. Acel amor care trezeste sute si mii de likeuri ale sufletelor flamande.

Ce am facut din fotografie? Ce a facut fotografia din noi? Nu! Ce am lasat-o sa faca? Ce pact am facut intre EGO si fotografie? Ce contract informal si inconstient am semnat intre minciuna, imagine si adevar?  Cum ne-am adormit trairea? Cand vom imbratisa fotografia ca pe propria viata? Cand vom afla ca fotografia noastra suntem noi?

Recent am fotografiat cateva femei curajoase. Nu o echipa de Xena. Nu alpiniste. Nici CEO de multinationale. Ci femei care isi intalnesc, isi recunosc si isi asuma temerile, experientele, dorintele si identitatile. Pentru ca da.. avem mai multe identitati. Aceeasi femeie poate fi mama, sotie, femeie de afaceri, amanta, copila, studenta, calatoare, voluntara, matusa, medic, fiica, femeie fecioara, femeie salbatica. Un caleidoscop deseori coplesitor pentru o singura fiinta ce comunica cu sine si se comunica pe sine.

De ce le numesc pe ele femei curajoase? Pentru ca in fata camerei au ales sa fie reale.

        

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this