• octombrie 8, 2018
  • Admin-Person@LcoacH
  • Blog

Inainte sa-ti povestesc ce presupune intalnirea ta cu tine, vreau sa intelegi un lucru esential. Concret, ceea ce eu creez prin intermediul fototerapiei si al evenimentelor sub formă de workshop, sunt contexte, cadre si situatii concepute special pentru ca tu sa fii liber/libera sa fii. Pur si simplu. Sa fii exact cine esti si deja stii sau exact cine esti si inca nu stii.

Terapia prin fotografie experientiala si metaforica nu iti spune ce sa faci si cum sa faci in viata ta, nu iti pune pe masa liste cu metode miraculoase despre fericire sau retete pentru succes in afaceri si armonie in cuplu. NU.

Ceea ce face fototerapia este sa iti dezvaluie unicitatea ta constienta, dar mai ales inconstienta. Ce inseamna inconstienta? Acele lucruri pe care le-ai „uitat”, le-ai „omis”, reprimat sau pe care nu le-ai constientizat niciodata, doar pentru ca nu ti-ai oferit oportunitati sau pentru ca nu s-a intamplat sa te afli in situatii potrivite pentru a te descoperi.. detaliu cu detaliu.. bucatica cu bucatica.

De aceea, in descrierea fiecarui eveniment pe care il organizez, iti pun intrebarea: Ai curaj sa te intalnesti cu tine? Acum adaug: Ai curaj sa te cunosti la o rezolutie mentala si emotionala mai buna? Ai curaj sa iti explorezi atat culorile calde cat si culorile reci? Ai curaj sa te privești cu onestitate in alb si negru? Ai curaj sa te recompui? Ai curaj sa te joci cu propria ta lumina? Ai curaj sa te asezi la aceeasi masa cu propriile umbre? Ai curaj sa iti editezi viata accesandu-te pe tine in varianta RAW?

Te provoc! 🙂

Pentru ca da, in fototerapie TU ești TU, cu focus de fiecare dată pe tine. Rolul meu este de a crea contexte fotografice personalizate, interesante si eficiente, pentru ca tu sa te experimentezi pe tine. Pentru ca tu sa descoperi ca, de fapt, viata ta este o arta.

Hai sa ne gandim, ce este fotografia? O secventa de viata, nu-i asa?

Fototerapia inseamna CLICK pe perspective! (viziuni despre tine si viata)

Cum imi modelez eu evenimentele de fototerapie? Concep si creez activitati de curs interactive (NLP tematic) si sedinte foto individuale sau de grup. Nu acele ședințe foto obisnuite, in care doar se picteaza un Ego translucid. Shoot with a Vibe si Sensual Vibe inseamnă vibratie, implicare, imaginatie, curaj, dorinta, onestitate, joc, roluri, explorare de identitati, emotie, aventura, flexibilitate, pasiune, descoperire, cercetare si foarte multa curiozitate.

Uneori esti chiar tu fotograful, având ca „model” universul, starea ta interioara si conexiunea spontana.

Am numit una din dimensiunile fototerapiei Photostory, fiind relația dintre imagini si cuvinte. Modul in care „citim” o fotografie ne poate dezvalui lumi nebanuite despre noi insine. O fotografie reprezinta un portal catre o lume alternativa interiorizata. Un moment inghetat in timp, ce incorporeaza si se transcende totodata, deschizand posibilitati de a explora nenumarate perspective ale aceluiasi cadru.
Fotografia poate fi privita ca o simpla inregistrare bidimensionala a clipei „aici si acum” sau ca o calatorie spre povești nespuse, spre solutii inspirate si ingenioase sau spre fantezii ale viitorului, alaturi de personaje cu care ne identificam sau pe care le cream pentru noi.

Fotografia este un instrument infinit de comunicare cu sine si cu ceilalti, un proces ce implica o minte deschisa, creativa, ce se experimenteaza pe sine cu o profunzime lina, fireasca, concentrica si inepuizabila.

Datorita perceptiei selective, interpretarii subiective si efectelor de proiectie, fiecare persoana vede intr-o fotografie exact ceea ce se potriveste experientelor sale, situatiilor proprii de viata si viziunilor personale la un moment dat. Reactia mentala, emotionala si kinestezica pe care o experimentam necenzurat in fata unei fotografii are „talentul” si capacitatea de a ne dezvalui lucruri foarte interesante despre noi insine.

Mecanismele principale ale dezvoltarii personale prin intermediul fotografiei sunt: proiectia, identificarea, metafora, asocierea, observatia profunda, arhetipurile, jocul, viziunea asupra lumii, disocierea, asocierea, diminuarea mecanismelor de aparare (rezistenta), identificarea si interpretarea formelor. In mod deosebit, vorbim despre studiul inconstientului – niveluri de patrundere in lumea interioara a fiecaruia.

Chiar daca deseori imaginile par ambigue, ele de fapt nu sunt deloc asa pentru observatorul atent si implicat. Este un cadru similar transei si limbajului Miltonian, unde persoana intelege si interpretează contextele și formulările abstracte în funcție de realitatea sa interioara.

Inconstientul reprezinta acumularea experiențelor, a amintirilor si a emotiilor reprimate. Fotografiile metaforice ajuta la identificarea patternurilor comportamentale si a emotiilor reprimate. De fiecare data cand privim o imagine, aceasta poate capata o noua semnificatie, deoarece noi insine ne aflam intr-o continua schimbare.

Materialele pe care le folosesc in cadrul activitatilor de fototerapie sunt fotografiile realizate de mine (DromomaniaRo) digitale sau imprimate pe hartie, carduri metaforice si agenda de curs personalizata cu informatii teoretice si exercitii de brainstorming si scriere creativa. Scopul fiecarei activitati de fototerapie este sa actioneze ca centru de lansare spre un univers fascinant de descoperiri personale, iar fiecare exercitiu presupune joc continuu, creativitate, deschidere si comunicare.

Dezvoltarea personala prin intermediul fotografiei metaforice cuprinde efecte precum: stabilirea increderii, actualizarea experientelor, inspiratii si revelatii despre sine, stabilirea contactului cu parti interne ale personalitatii, investigarea valorilor si motivatiilor, resurse, imbogatirea semnificatiilor personale si expansiunea viziunilor.

Atentie! Fototerapia nu este o academie, ci o experienta. Nu este despre ceilalti, ci este despre tine. Nu este pentru un TU sofisticat, ci pentru un TU conectat cu tine, într-un curs firesc de viata „practicata”.

Shoot with a Vibe! Your Vibe 🙂

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this