Workshopul Shoot with a Vibe este un concept ce cuprinde, alaturi de sedinte foto si scriere creativa, elemente din NLP (programarea neurolingvistica).

De ce am ales aceasta perspectiva a dezvoltarii personale? Pentru ca, din punctul meu de vedere, este cea mai eficienta si cea mai revelatoare.

NLP a aparut cu 40 de ani in urma in California, avandu-i ca initiatori pe matematicianul Richard Bandler si filologul John Grinder, ce au schimbat directia dezvoltarii personale de la aspecte comune la elementele individuale, particulare si exceptionale.

NLP este prescurtarea de la neurolinguistic programming, adica programare neuro-lingvistica si cuprinde trei domenii:

Se refera la modul in care ne reprezentam informatiile la nivelul creierului. De exemplu, iti poti folosi ochii pentru a vedea ceva. Alte cai prin care experimentam lumea sunt auzul, kinestezicul (simtul tactil si trairile emotionale), gustul si mirosul.

Se refera la limbajul – imagini, sunete, trairi, gusturi, mirosuri si cuvinte – pe care il folosim pentru a exprima/descrie o anumita experienta trecuta sau imaginata.

De exemplu, ce destinatie de vacanta ai ales pentru cel mai recent concediu? Cand iti amintesti aceasta experienta, poti vedea o imagine mentala? Poti auzi anumite sunete (poate valurile marii sau ritmul unui concert) sau poti simti gustul si mirosul felurilor de mancare? Si in plus, cum te simteai? Fericit, obosit, entuziasmat?

Se refera la obiceiurile, patternurile, programele si strategiile tale. Daca e o zi de lucru, urmezi patternuri pentru a te pregati sa ajungi la munca? Poate iti place sa mai stai intins 10 minute dupa ce suna alarma. Dusul il faci inainte sau dupa micul dejun? Cu siguranta, daca acorzi putina atentie activitatilor tale, vei observa ca ai astfel de patternuri, obiceiuri, programe, strategii pentru tot ceea ce faci. Unele dintre aceste patternuri te ajuta, insa altele nu – astfel apar rezultate nedorite.

Poti fi constient de aceste patternuri sau le poti constientiza doar cand cineva ti le scoate in evidenta, sau exista patternuri de care nu esti sau nu vei fi niciodata constient. Oricum ar fi, aceste patternuri influenteaza felul in care ai grija de tine, felul in care comunici cu altii etc. Daca aceste patternuri genereaza lucruri pozitive in viata ta – FOARTE BINE! Daca descoperi ca unele patternuri nu iti sunt de folos sau te limiteaza, nu ar fi util sa le poti identifica si modifica astfel incat sa lucreze in folosul tau?

Obiectivul NLP (excelenta personala) se realizeaza prin intermediul unui proces de modelare si identifica strategii de buna functionare intra si interpersonala, ce pot fi apoi transferate altor persoane.

Unul din principiile programarii neuro-lingvistice ne spune ca, daca o persoana poate invata sa faca ceva, atunci oricine poate. Exceptand limitele biologice si de context, daca acorzi la fel de mult timp si resurse precum o anumita persoana care a reusit sa invete un lucru la care aspiri si tu, vei reusi. Procesul prin care se face acest lucru se numeste modelare si se realizeaza descoperind structura profund-subiectiva a acelei persoane.

In cadrul workshopurilor Shoot with a Vibe, nu facem modeling, ci orientam atentia catre o cunoastere cat mai profunda a sinelui autentic si descoperirii resurselor proprii. Exercitiile alese presupun un joc continuu, creativitate si comunicare.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this