PHOTOSTORY

Photostory este relatia dintre imagine si cuvinte. Modul in care „citim” o fotografie ne poate dezvalui lumi nebanuite despre noi insine.

Photostory este relatia dintre imagine si cuvinte. Modul in care „citim” o fotografie ne poate dezvalui lumi nebanuite despre noi insine.

O fotografie reprezinta un portal catre o lume alternativa. Un moment inghetat in timp, ce incorporeaza si se transcende totodata, deschizand posibilitati de a explora nenumarate perspective. Fotografiile ne conduc natural catre procesul de creatie narativa, stabilind un decor, personaje si o tema. Poate fi o simpla inregistrare bidimensionala a clipei „aici si acum”, insa fotografia este si o privire indreptata spre povesti nespuse sau spre fantezii ale viitorului.

Intr-o perioada preponderent vizuala, in care ecranele electronice transmit mesaje in mai multe imagini decat cuvinte, fotografia a devenit un punct viabil de comunicare, ce implica o minte creativa, ce se experimenteaza pe sine cu profunzime si intensitate.

Fotografiile selectate pentru fiecare workshop sunt un mix de peisaje, obiecte, oameni si expuneri abstracte sau concrete. Scopul lor este sa actioneze ca centre de lansare spre un univers fascinant de descoperiri personale.

PHOTOSTORYStapanul unei fotografii este stapanul unei istorii

Fotografia metaforica ne priveste individual, in timp ce noi o privim si o observam prin constientizare de sine si comunicare. Datorita perceptiei selective, interpretarii subiective si efectelor de proiectie, fiecare persoana vede intr-o fotografie exact ceea ce se potriveste experientelor sale, situatiilor proprii de viata si viziunilor personale la un moment dat. Reactia mentala, emotionala si kinestezica pe care o experimentam necenzurat in fata unei fotografii are „talentul” si capacitatea de a ne dezvalui lucruri foarte interesante despre noi insine.

Tot ceea ce este nevoie.. este sa privesti, sa simti si sa iti doresti sa explorezi.

Mecanismele principale ale dezvoltarii personale prin intermediul fotografiei sunt: proiectia, identificarea, metafora, asocierea, observatia profunda, arhetipurile, jocul, viziunea asupra lumii, disocierea de probleme, diminuarea mecanismelor de aparare/rezistenta, identificarea si interpretarea formelor; in mod deosebit, studiul subconstientului – niveluri de patrundere in lumea interioara a fiecaruia.

Chiar daca deseori imaginile par ambigue, ele de fapt nu sunt deloc asa pentru observatorul atent si implicat. Este un cadru similar transei si limbajului Miltonian, unde persoana intelege si interpreteaza contextele si formularile abstracte in functie de realitatea sa interioara.

Subconstientul reprezinta acumularea experientelor, a amintirilor si a emotiilor reprimate. Fotografiile metaforice ajuta la identificarea patternurilor comportamentale si a emotiilor reprimate. De fiecare data cand privim o imagine, aceasta poate capata o noua semnificatie, deoarece noi insine ne aflam intr-o continua schimbare.

Alegerile persoanei in ce priveste imaginea sunt determinate de motive constiente sau inconstiente; in analiza tranzactionala, basmul preferat al unui copil este interpretat ca o metafora ce dezvaluie scenariul real al vietii lui.

Subconstientul nostru stie intotdeauna ce trebuie sa faca, cum sa gaseasca o cale sa iasa dintr-o situatie si ce alegeri sa faca. Nu este nevoie decat sa-l ascultam.

Dezvoltarea personala prin intermediul fotografiei metaforice cuprinde efecte precum: stabilirea increderii, actualizarea experientelor, inspiratii si revelatii despre sine, stabilirea contactului cu parti interne ale personalitatii, investigarea valorilor si motivatiilor, resurse, imbogatirea semnificatiilor personale, expansiunea viziunilor.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this