• decembrie 13, 2019
  • Admin-Person@LcoacH
  • Blog

Ceea ce numim „eu insumi/insami”, ceea ce numim structura umana este in esenta rezultatul unui anumit software. Stim astazi ca „software” inseamna memorie. Fie ca ne gandim la organismul uman, fie la universul cosmic, in esenta, ele sunt formate din cinci elemente: pamant, apa, foc, aer si spatiu. Fiecare dintre cele cinci elemente are propria memorie. De aceea, modurile in care se comporta sunt atat de variate.

In ultimii ani s-au realizat foarte multe experimente, care au dovedit ca apa are memorie si ca ea isi aminteste tot ceea ce atinge. In trecut, oamenii isi spuneau sa nu bea apa si sa nu manance alimente din mainile oricui. Intotdeauna este bine sa o primim de la persoane care ne iubesc si au grija de starea noastra de bine. Apa oferita in temple este cautata chiar si de cei mai bogati oameni de pe glob, deoarece nu o pot gasi oriunde, fiind apa care pastreaza amintiri cu vibratie divina. Oamenii o beau pentru ca le aminteste de divinitatea din ei insisi.

In viata de zi cu zi, aceeasi apa poate fi otrava sau poate fi elixirul vietii, in funcție de memoria pe care o poarta.

Deoarece apa are memorie, este foarte important modul în care o pastram. Niciodată in plastic! Daca tinem apa intr-un vas de cupru, preferabil in timpul noptii sau cel putin timp de patru ore, apa isi dezvolta o anumita calitate prin intermediul cuprului, care este foarte benefica in special ficatului, sanatatii si energiei noastre in general. Daca apa este pompata violent si ajunge in casa noastra prin sisteme pe distante lungi si intortocheate, din material precum plumb sau plastic, apa se incarca cu foarte multa energie negativa. Insa, apa avand memorie, are si capacitatea de a-si rearanja structura moleculara pentru a reveni la starea originala. Daca pur si simplu lasi apa de la retea linistita, intr-un vas de cupru, timp de o ora, o mare parte din negativitate nu va mai fi.

Apa nu raspunde in acelasi fel tuturor persoanelor care se aproprie de ea. Daca poti sa gestionezi relatia ta cu apa, atunci ai capacitatea sa gestionezi aproape totul in viața ta, asa cum o concepi tu.

Apa are propriul ei limbaj intrinsec. Din multe puncte de vedere, apa este in mod fundamental unul dintre cele mai importante ingrediente ale procesului de nastere a vietii fizice. Nu doar un ingredient, ci un participant activ la creația vietii.

Apa are propria memorie si propria inteligenta. Ea nu doar reactioneaza la diverse lucruri sau intamplari din apropierea ei, ci raspunde la mesajele pe care le primeste. Daca apa nu iti raspunde intr-un mod bun, inseamna ca esti chiar un studiu de caz problematic.

Din moment ce 72% din corpul uman este apa, iar apa nu se comporta bine in interiorul tau, nu prea e un semn bun pentru tine. Viata ta fizica nu prea suna promitator. Poti fi vaccinat pentru toate afectiunile care exista sau nu exista, daca apa nu reactionează bine la mesajele tale, viata ta fizica va fi cu probleme.

De ce nu ar reactiona apa bine la ceea tu transmiti? Apa raspunde substantei karmice.

Daca constientizezi sau nu ca intampini o relatie deloc sau insuficient de benefica cu apa (care reprezinta aproximativ patru cincimi din corpul tau), inseamna ca manifesti dizarmonie in relatia cu tine insuti/insati si cu realitatea ta. Atunci cand iti armonizezi energia si karma, tu si apa va veti imprieteni.

Daca nu esti prieten/a cu mancarea, e destul de ok (hrana fiind doar 12% din corpul uman).  Insa daca nu esti prieten/a cu apa, viata ta fizica va fi provocata. Atunci cand relatia pe care o manifesti intre apa din jurul tau si apa din interiorul tau este buna, vei descoperi moduri uimitoare in care iti poti influenta in bine propria viata, pe toate planurile.

Acest lucru nu inseamna ca aerul, focul si pamantul nu sunt importante. Bineinteles ca sunt. Insa apa este cea mai importanta decat toate, in primul rand prin diferenta de proportie in organism.

Apa are un rol mult mai activ in comparatie cu celelalte elemente. Ce inseamna acest lucru in viata noastra de zi cu zi, in procesul nostru de creare si pastrare a sanatatii, a starii de bine, a inteligentei, a resurselor personale si a spiritualitatii? Inseamna ca poti pluti pe apa sau te poti ineca in apa. Aceeasi apa te poate conduce in locuri diferite.

Stim ca putem schimba compozitia moleculara a apei prin intermediul vibratiei. Precum corpul uman, apa are propria ei structura celulara, iar aceasta structura moleculara se schimba chiar si cu cele mai mici modificari ale mesajelor vibrationale. Vibratia poate veni sub forma unei atingeri, unui gand, unei emotii, unei priviri, rostirii unui sunet, unei mantre, unei simple prezente.  Este un non-lucru. Este inregistrarea multor imagini microscopice. Atunci cand te afli intr-o stare de meditatie, structura neuronala a creierului se modifica ai se manifesta in moduri complet diferite, doar pentru ca te afli intr-o anumita stare experientiala.

Cum iti imaginezi structura ta neuronala atunci cand esti bucuros/oasa? Cum este atunci cand esti plin/a de pace interioara? Dar atunci cand esti furios/oasa, stresat/a sau anxios/oasa? Procesul de restructurare neuronala a creierului este asemanator cu cel de restructurare celulara a apei, ca raspuns la fiecare mesaj pe care il primește. Nu ma refer doar la substantele chimice, ci la orice gand sau emotie care modifica in moduri dramatice structura moleculara a apei.

Diferite corpuri de apa raspund in moduri variate la aceleasi mesaje primite. Aceeasi apa va raspunde diferit unor persoane diferite din apropierea ei. Daca cinci persoane diferite merg la acelasi rau, in acelasi loc, apa raului va reactiona diferit fata de cele cinci persoane.

Apa este cel mai valoros computer al acestei planete.

In India, in mod traditional, apa este pastrata in vase de cupru, langa care se tine permanent o lampa aprinsa, iar deasupra apei se asaza petale de flori. Apa are nevoie sa fie fericita. Vasul in care tii apa nu se spala cu detergent, ci cu turmeric sau sare de lamaie. Apa careia i se daruieste atentie, grija si iubire iti va raspunde cu vitalitate si armonie.

O data pe luna, fiecare persoana ar trebui sa mearga sa viziteze un spital, doar pentru a vedea sau a-si reaminti cat de uracioasa poate deveni viata.  Grija fata de apa este un aspect extrem de important al sanatatii si al stării de bine.

In procesul de creatie a vieții exista intre 6 și 8 elemente cu rolurile cele mai importante. Printre acestea enumeram carbon, higrogen, calciu, fosfor, nitrogen, potasiu. Toate aceste componente sunt parti active ale apei. Individual, ele nu ar realiza nimic. Prin experimente stiintifice s-a demonstrat ca aceste componente ale apei impreuna cu putina electricitate adaugata, creeaza viata in starea de vacuum. Pur si simplu, prin combinarea acestor elemente cu curent electric, se naste viata.

Rolul apei in viata noastra este urias. Relatia pe care o ai cu apa este asemanatoare cu modul in care te percepi pe tine si iti gestionezi propria viata. Pe Terra, apa este singurul element pe care il intalnim in toate formele, in mod natural: solida, lichida si gazoasa. Mai mult decat atat, exista si o a patra forma a apei, cea a structurii moleculare, un anumit aranjament cristalin al moleculelor continute in apa.

Unul din modurile in care putem obtine aceasta structura cristalina a apei este sa mergem la o cascada cu inaltimi de minim 7 metri si volum substantial de apa in cadere. Poti face un experiment. Prima oara mergi sa umpli un pahar cu apa de sus, inainte ca apa sa inceapa sa cada. Apoi coboara in scurt timp si umple un alt pahar cu apa care tocmai a cazut in cascada. Vei observa cat de matasoasa este apa aici. Datorita fortei create prin caderea apei, a avut loc un fel de implozie naturala. Structura moleculara a apei s-a rearanjat intr-un asemenea mod, incat acum este mult mai benefica vietii.

Astazi putem intalni masini de implozie in domeniul agriculturii. Oamenii de stiinta spun ca prin folosirea procesului de implozie, se poate obtine aceeasi cantitate de apa cu doar 10% din cantitatea de apa folosita in mod obisnuit. Yoga este imploziva, lenta, insa arzatoare pe interior. Iluminarea este un proces de implozie.

Explozia implica pierderea unei cantitati imense de energie, precum motorul care degaja caldura in exterior, o cantitate de caldura care nu are absolut niciun folos.

Implozia este un mod diferit prin care cream energie.

Gandeste-te la apa ta de la robinet, care este pompata printr-o serie lunga de tevi. Daca apa parcurge 50 de curbe, prin care este pompata cu putere, pentru ca apoi sa iasa prin robinet direct in paharul tau, structura ei moleculara s-a rearanjat astfel incat 60% din ea a devenit otravitoare pentru organismul uman. Atentie: nu bea niciodata apa direct de la sursele de apa de rețea din parcuri, piete sau pe strada.

Iata un lucru minunat: daca iei paharul cu apa si il lasi sa stea linistit timp de 20 de minute, structura apei din nou se va rearanja.

In Orient, oamenii beau apa din mainile lor. Atunci cand nu poti face asta, poti tine paharul cu ambele maini, cu o atitudine de recunostinta si reverenta. Inainte sa bei apa, este nevoie sa o atingi. Permite-i cateva momente cu tine si comportamentul apei in relatie cu tine se va schimba.

Daca ai impresia ca ceea ce citesti aici este mambo-jambo, gandeste-te la faptul ca foarte multi oameni inteleg viata abia dupa ce au trecut prin suferinta si haos.

Din punct de vedere al evolutiei spirituale, apa este foarte importanta. Cu ce fel de amintiri bem apa? Cu ce tip de atitudine bem apa? Suntem responsabili pentru crearea amintirilor si atitudinii apei noastre. Este nevoie ca apa si hrana pe care le consumam sa ne devina benefice dinainte sa ne patrunda in organism. Iti doresc mese binecuvantate!

Sa ne tratam apa cu reverenta.

Articol tradus și adaptat din următoarele surse:

https://isha.sadhguru.org/us/en/wisdom/article/treat-yourself-to-a-copper-detox

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this